Villa Loeff

Parkvilla in het groene hart van Epe 

Statige villa’s, lommerrijke lanen. Zo kennen we de Hoofdstraat in Epe van de prentbriefkaarten. Met Villa Loeff brengen we die grandeur terug. Op de plek waar ooit de dokterswoning van Paul Loeff stond, ontwikkelen we een parkvilla met 25 stijlvolle appartementen, energiezuinig en  voor een brede doelgroep. De appartementen hebben een afmeting variërend tussen de ca. 60m2 tot 160m2. Onder het gebouw komen bergingen en 25 parkeerplaatsen.

Makelaar: N.n.t.b.
Architect: Huls Architecten
Aannemer: N.n.t.b.
Opleverdatum:  Medio 2023

Villa met een verhaal

Huisarts Paul Loeff woonde en werkte tot op hoge leeftijd in zijn villa aan de Hoofdstraat. Niet verwonderlijk dat de Epenaren de woning ‘Villa Loeff’ noemden. Na het overlijden van dokter Loeff in 1944, kwam het pand in eigendom van de Rotterdamse bank: de tuin (het huidige Loeff-park) werd een gemeentelijk park. Decennia later maakte de villa plaats voor een modern bankkantoor.

Wonen in het groen, nabij voorzieningen

We zien volop mogelijkheden om van deze locatie weer een heerlijke woonplek te maken. Immers, veel groen van toen is er nog. De nieuwe parkvilla biedt plek aan 25 appartementen. Ze zijn allemaal luxe en compleet ingericht: inclusief een eigen buitenruimte. De prachtige villatuin is ontworpen door Tuin- en landschapsarchitect Nico Wissing. Het ontwerp sluit goed aan bij het de parkachtige kwaliteiten van de omgeving. Zodat je als bewoner optimaal kunt genieten van de rust en de ruimte die deze plek te bieden heeft. Op steenworp afstand bevindt zich het gezellige centrum van Epe, met prettige voorzieningen.