De Proosdij & De Pastorie

Historisch mooi wonen in het hart van Zwolle

In de schaduw van de Peperbus, middenin het middeleeuwse stadshart. Deze locatie heeft alles in zich om een prachtige woonplek te worden. Iets dat ze zeshonderd jaar geleden al wisten: destijds had de Proost van Deventer hier zijn residentie.

Verhuurmakelaar: Peper Vastgoed Zwolle
Architect: Huls Architecten
Aannemer: Dons & Troost
Opleverdatum: Deel 1 – Eind 2021, Deel 2 – Medio 2022

Proef de historie

Het pand op de hoek Drostenstraat/Voorstraat kennen veel Zwollenaren nog van het Legers des Heils. In een recenter verleden was dit de pastorie die behoorde bij de Onze Lieve Vrouwenkerk (of Peperbuskerk). Maar, de geschiedenis van deze locatie gaat verder. Op deze plek wordt al sinds de vijftiende eeuw gewoond. Ooit bevond zich hier de ommuurde woning van de Proost van Deventer. De Proosdij is er niet meer. Maar zeshonderd jaar later gaan we ervoor zorgen dat er hier weer ‘op stand’ gewoond kan worden.

25 Stijlvolle en luxe appartementen

Het karaktervolle hoekhuis – de Pastorie genaamd – gaan we grondig verbouwen en renoveren in passende stijl. Hier worden 12 comfortabele huurappartementen gerealiseerd, Dit doen we in combinatie met een nieuwbouw stijlvolle ontwikkeling aan de Ossenmarkt zijde: de Proosdij genaamd. Met respect voor de historie en met de faciliteiten van nu. Op deze plek vind je straks 13 stijlvol en modern ingerichte huurappartementen voorzien van lift. Hoge raampartijen, een verrassende indeling. Inclusief Bruynzeelkeuken, luxe sanitair, een eigen buitenruimte en bergruimte.

Een plek waar je volop kunt genieten. Je vindt er rust, maar wel met de reuring en alle voorzieningen van de binnenstad dichtbij. En natuurlijk (net zoals zes eeuwen geleden) onder het wakend oog van de Onze Lieve Vrouwetoren, hét symbool van Zwolle.